Sajtó

“Mindenkinek nagyon sok ideje van” – állítja Örkényi Ádám, aki négy hónap alatt, “lopott időkben” alkotta meg most megjelent, 2068: Éld az életem! című, bő 400 oldalas regényét. A Könyv Guru gondozásában publikált történet szerzője az interjúban egyebek mellett beszél arról, mi hiányzott neki leginkább a könyv írása közben, milyen szemlélet volt segítségére a fél évszázaddal későbbi világ megálmodásában, illetve mit gondol a regényben és a közéletben is bőven felbukkanó trágárságokról.

Fél évszázad múlva játszódó regénye egy technológia uralta, nem túl vonzó világot tár az olvasó elé. Ennyire pesszimistán látja a jövőt, vagy ez csupán egy izgalmas fikció?

www.konyv.guru/a-konyv-magat-irja 


Virtuális Tündérkert a Citadellánál, lebegő tánctér a Csepeli szigetcsúcs felett, lóverseny  lovak nélkül, és földalatti titkos disznóvágás – ilyen a kétezer-hatvanas évek Budapestje egy új magyar tudományos fantasztikus regényben. A szövevényes cselekményben előkerülnek a jövő influenszerei, médiamoguljai, és sertéshús-csempészei, van gyilkosság és elképzelt technikai újdonságok, vélelmezett tudományos fejlődés. Örkényi Ádám íróval beszélgettünk.

www.prherald.hu/budapest-otven-ev-mulva-is-meno-hely-lesz


Robotprostituáltak és virtuális influenszerek 2068 Budapestjén – interjú Szűcs Tamással, a 2068: Éld az életem! írójával

http://cornandsoda.com/robotprostitualtak-es-virtualis-influenszerek-2068-budapestjen-interju-szucs-tamassal-a-2068-eld-az-eletem-irojaval 


A Poptarisznya október 31-én elhangzott műsorában a saját könyvéről mesél a szerző.

http://www.africafe.hu/poptarisznya/poptarisznya191031.mp3 


A Kossuth Rádió november 30-i Szombat reggel című műsorában:

http://www.africafe.hu/mr1/szombatreggel191130.mp3


Bors Magazin


Trend FM rádió Globsafari műsorában Lakatos László vendége a könyv szerzője.

Meghallgatás: https://trendfm.hu/musor?musor=7897


A szerzővel készült videós interjú B. Tóth László műsorában:

https://www.youtube.com/watch?v=TMYQWT8I7hA


A hvg.hu decemberi könyv ajánlójában szintén szerepelt a 2068 könyv!

https://hvg.hu/kultura/20191210_Ertelmet_adunk_a_karacsonynak


 

 

 

 

 


2068.hu